Hela Skåne Sover Ute

Prova på att sova ute! Möt våren under stjärnorna i Snogeholm den 2 maj

Romeleås- och Sjölandskapskommittén (RÅSK), Sjöbo kommun, Friluftsfrämjandet, Friluftsvaror.se och Stiftelsen Skånska landskap välkomnar dig att möta våren ute i Snogeholms strövområde lördagen den 2 maj.

Lär dig att bygga ett vindskydd tillsammans med Friluftsfrämjandet, boka ett tält eller en hängmatta från Friluftsvaror.se, eller bara kom och upplev ljuden och lugnet i skogen tillsammans med oss runt lägerelden. Under dagen finns möjlighet att paddla kanot och pröva på bågskytte med Skånska pilbågsgillet. På söndag morgon är det kanske dags för årets första morgondopp?

Evenemanget är en del i satsningen Hela Skåne Sover Ute som är initierat av Stiftelsen Skånska landskap. Vi välkomnar allmänheten att slå upp tält, sätta upp hängmattan eller rulla ut liggunderlaget vid Raftarps lägerplats från kl 12. Eller varför inte pröva att sova i något av områdets vindskydd? Du som inte har egen utrustning för att sova ute kan låna gratis på www.fritidsbanken.se. RÅSK finns på plats för dig som har frågor kring arrangemanget och Friluftsfrämjandet och Friluftsvaror.se finns tillhands för praktiska tips kring att sova ute. Friluftsvaror.se kommer att dela ut rabattkuponger som ger 20% rabatt på deras sortiment.

Toaletter kommer att hållas öppna hela dygnet.

För den som vill finns möjlighet att köpa middag av Soppverket och frukost av Elsekjells Mejeri. På Villa Vandra finns dessutom möjlighet att fika och äta. 

Vi kommer att hålla till vid Raftarps lägerplats. Se karta över området här.

Program och information om bokning kommer att läggas upp inom kort! 

Länkar:

www.skanskalandskap.se/hela-skane-sover-ute

www.skanskalandskap.se/gora/vandra-i-snogeholm

www.sjobokommun.se

www.friluftsvaror.se

www.fritidsbanken.se

www.skaneleden.se

www.skanetrafiken.se


Vägbeskrivning

Till fots

Varför inte använda helgen till en långvandring och ta ett stopp i Snogeholm på vägen? Med Skåneledens kartverktyg kan du planera din vandring: https://skaneleden.se/etapp/20-blentarp-snogeholm   

Med buss 

Buss 341 stannar vid Sövde by, härifrån är det 1,5 km längs Skåneleden in i området. Observera att på lördagar körs turen med taxi och måste beställas minst två timmar i förväg på tel: 0771-77 44 99. Om du reser tidigt på morgonen är det önskvärt att du beställer turen dagen innan. Se tidtabell här

Med bil

Från E65 mellan Malmö och Ystad är det skyltat mot Snogeholm. Kommer du norrifrån är det skyltat från väg 13 mot Snogeholm.

Med cykel

 Från Sjöbo centrum tar det ca 30 min att cykla till Snogeholms strövområde. På Pågatågen är det möjligt att ta med sig cykeln mot en extra avgift, närmsta tågstation ligger i Skurup och därifrån tar det ca 1h15 min att cykla i normalt tempo.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår