22. Roslätt

22. Roslätt

Roslätts gård ligger i ett mycket tilltalande landskap med hagmarker, skogsdungar och strandskogar ner mot Yddingesjön i öster.

Gården har en lång historia men var under lång tid relativt anspråkslös. Under 1700-talet kom den under Skabersjö och 1776 uppfördes de ännu kvarvarande uthuslängorna av granit. Huvudbyggnaden i tysk herrgårdsstil uppfördes 1793. Mellan gården och Yddingesjön finns ett stort antal gamla träd som gjort det möjligt för många sällsynta vedlevande insekter att överleva i området. De gamla träden är också viktiga för fåglar, fladdermöss och lavar. Direkt öster om gården är det idag hjorthägn men passager i staketet gör det lätt att besöka området.

Vägbeskrivning

Kör genom bokskogen till nästa avtagsväg till vänster mot Svedala. Efter ca 2 kilometer kommer vägen fram till Roslätt. Sväng till vänster mot Bökberg och Roslätts gård ligger direkt på höger sida.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår