23. Bökeberg

23. Bökeberg

Bökeberg är ett klassiskt utflyktsmål och kring sekelskiftet fanns här en station på järnvägen mellan Svedala och Lund.

1000-tals besökare lockades ut i den nyutslagna bokskogen under pingst och helgerna däromkring. Här låg en restaurang och dansbana växte upp men idag återstår bara en minnessten en bit från väg 108 i vägkorset mot Roslätt. Fortfarande erbjuder Bökeberg fina strövmöjligheter i fantastiska skogsområden. Bökebergs gård ligger vid Yddingesjöns sydöstra strand och omges av tilltalande hagmarker, lundar, strandskogar och stora boklundar. Huvudbyggnaden är uppförd på 1840-talet med Roslätts huvudbyggnad som förebild. Idag har hästanläggningen Bökebergs Arena ännu fler byggnader.

Vägbeskrivning

Följ vägen mot Bökeberg. Efter en kilometer kommer en parkering på vänster sida med en fin ekhage på höger sida. Från parkeringen kan man promenera ner till Yddingesjön och badplatsen. Fortsätter man på vägen kommer man till ett större öppet betesområde. När skogen nås på andra sidan finns parkeringsmöjligheter på en mindre markväg till vänster eller via väg 108 rakt fram där man tar av till vänster och strax därefter vänster igen.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår