6. Grönalund

6. Grönalund

På sluttningen vid Grönalund växer en vacker bokskog med rik flora.

På våren täcks backarna av vitsippor med inslag av gulsippor, nunneört, svalört och ramslök. Fågelkören är talrik på våren med arter som bofink, lövsångare, grönsångare, koltrast och talgoxe. Längs vägen kan man se resterna av banvallen mellan Anderslöv och Börringe. Kring sekelskiftet fanns en hållplats på järnvägen här vid Grönalund och en dansrotunda som var mycket ett mycket populärt utflyktsmål för folk från trakten och för långväga resenärer från Trelleborg och Malmö. Intill Grönalund har en drygt 20 ha stor våtmark, Börringe mad, anlagts. I anslutning till våtmarken finns en rastplats med information om Börringe mad, Grönalund och dess omgivningar. Börringe mad ger möjlighet att studera ett intressant och spännande fågelliv i våtmarksmiljö.

Vägbeskrivning

Följ vägen söderut så nås Grönalund efter ca 4 kilometer. Först passeras södra Börringe gård som ligger öppet på en lerig platå. Från S Börringe gård fortsätter vägen söderut förbi en korsning mot Havgård. Vägen sluttar utför och rakt fram ses ett skogsområde som Grönalund. Parkering finns på höger sida intill en våtmark.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår