1. Torup

1 - Torup

Välkommen till en plats för rekreation och kunskap. Ett unikt område med mycket natur och kultur att upptäcka. 

Rekreationsområdet i Torup inbjuder till promenad, motion, avkoppling och upplevelser längs milslånga stigar i en härlig bokskog. Här ligger en äldre bykärna med anrika byggnader, mötesplatsen Stallarna och en av Nordens bäst bevarade renässansborgar, Torups slott, vars historia satt sin unika prägel på området.

Den flera hundra hektar stora skogen är kuperad med inslag av gläntor, kärr och dammar. Inte sällan kan man skåda vilda djur och på våren lyser vitsipporna vita i drivor under de rika lövkronorna. Här finns plats för både motion, lek och vila. I området hittar du spår och slingor, en skogslekplats, motionsanläggning, kaféer, museum, en 700 kvm stor stenlada och en mindre paviljong för event samt den annorlunda utställningen Expo Torup med en imponerande 3D-modell över området. Expon är ett naturligt stopp för inspiration till upptäckt. 

Torups slott träder fram där skogen slutar och omsluts av en vacker park med trädgårdsanläggningar från fem århundraden. Det uppfördes på 1540-talet och har mycket att berätta. Slottets föregångare låg norr om stallarna på askebacken och var ett maktcentrum i över 400 år.

Områdets olika parkeringsplatser och stigar ger stora möjligheter att välja din egen oas i Torup. Läs mer om området och dess aktiviteter på Malmö stads hemsida: www.malmo.se/bokskogen

Vägbeskrivning

Torups rekreationsområde ligger bara 15 minuter med bil eller buss från Malmö. Det går också cykelbana ända ut från staden. Från Malmö: kör mot Bara och följ sedan skyltar mot Torup. På väg 108 mellan Lund och Svedala är det väl skyltat till Torup. Önskar du ta bussen till Torup hittar du aktuella busstider på skånetrafikens reseplanerare.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår