25. Väderkullen och Romeleklint

25. Väderkullen och Romeleklint

Området utgörs av ett vackert och varierat landskap med hänförande utsikt. Om sommaren är grönskan intensiv och om vintern är chansen stor att stöta på vilt som dovhjort och vildsvin.

Uppe på Väderkullen vid hotell och konferensanläggningen The Lodge kan man välja mellan flera olika vandringsleder av varierande längd. Den 5.5 km långa Romelestigen leder vandraren ner genom ett flackt odlingslandskap med stenmurar och rester av gammal utmark för att därefter stiga genom skogen upp till Romeleklint, 175 m.ö.h. Här möts vandraren av en storslagen utsikt över Romeleåsen, Backlandskapet, Lundaslätt och Vombsänkan. Spåret fortsätter brant ner genom tät, mörk skog och öppet landskap för att sedan leda tillbaka till Väderkullen.

Vägbeskrivning

Kör huvudvägen genom Veberöd mot Lund. Strax innan väg 11 nås går en avtagsväg till vänster mot klinten. Tag av här och sväng direkt till höger in på den gamla landsvägen. I nästa kors, ta av till vänster (alldeles intill korsningen vid väg 11). Vägen klättrar upp på Romeleåsen och efter nåra kilometer kommer en skylt till vänster mot The Lodge. Hotellet ligger ca 2 km in på avtagsvägen.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår