11. Hunnerödsmosse

11. Hunnerödsmosse

Området vid och kring Hunnerödsmossen är botaniskt mycket rikt och här kan man finna många sällsynta arter.

Den norra delen var in på 1700-talet slåttermark. Vissa delar har odlats och använts för bete men under första delen av 1900-talet började mossen växa igen. Efter torvbrytning har det bildats torvgravar vars kalkrika vatten ger upphov till en speciell flora. Väster om kärret höjer sig backar som på gamla kartor benämns Bokebackarna. Dessa har en stor blomsterprakt från tidig vår till långt fram på hösten. I området finns också en minnessten rest efter stormen 1967. Hunnerödsmosse är naturreservat sedan 2010. Naturreservatet är mycket varierat med såväl riktigt torra backar med torrängsflora som mycket blöta marker nere i mossen.

Vägbeskrivning

Fortsätt mot Lemmeströ. Ca 200 meter längre fram finns en avtagsväg mot Gärdslöv till höger. 300 meter längre fram går vägen in i skogen med en hög bokskogsklädd höjd på vänster sida. En mindre parkeringsplats finns direkt efter höjden där en markvägg går in i skogen.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår