31. Skönabäck

31. Skönabäck

Skönabäck är en herrgårdsanläggning från 1800-talets första hälft.

Huvudbyggnaden ligger vid en damm med ekonomibyggnader i väster och en parkanläggning kring dammen i öster. Delar av parkens östra delar har vuxit igen till lundmiljöer med rikt växt- och djurliv. Denna del är skyddad som naturvårdsområde av länsstyrelsen. En stig löper runt i skogen och gör det möjligt att besöka de intressanta delarna. Speciellt fint är det att besöka lunden i maj månad då fågelkören börjar bli komplett och vårfloran är som finast.

Vägbeskrivning

Fortsätt vägen upp på Romeleåsen. Vid första vägkorsningen ta till höger mot Stenberget. När Stenberget har passerats är du framme vid stora vägen mellan Veberöd och Skurup igen. Ta till vänster mot Skurup. Efter cirka 4 kilometer svänger du vänster in vid infarten med skylten "Ridhus Skönabäck". Följ grusvägen österut cirka 100 meter och parkera på den stora parkeringen. Öster om ridhuset finns tavlor med markerade promenadslingor i naturvårdsområdet runt Borgarsjön. 

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår