27. Dörröds Fälad

27. Dörröds Fälad

Högt uppe på Romeleåsen har en bit av den tidigare så stora fäladsmarken restaurerats och skyddats som naturreservat.

Dörröds fälad består av träd- och buskrik betesmark i norra delen och stora hassellundar kring dalgången i söder. Flera bäckraviner skär ner i sluttningen på Romeleåsen och skapar en dramatisk topografi. I hassellundarna kan man påträffa den sällsynta hasselmusen om man har tur. Att Romeleåsen är en urbergsrygg kan man se på floran i betesmarken som främst består av mindre näringskrävande arter.

Vägbeskrivning

Tag av till vänster på Kullavägen, som klättrar upp på Romeleåsen. Efter ca 1 kilometer finns en parkering på höger sida där vandringsleden utgår mot utsiktspunkten vid Jävan. Fortsätt vidare vägen fram och ta av till höger för att komma vidare mot kullatorpet och Dörröds fälad. Från parkeringen är det ca 200 meter genom granplanteringen rakt söderut till fäladsmarken. Eller följ vägen vidare till Turistföreningens Kullatorpet och de västra delarna av Dörröds fälad.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår