2. Hyby backar

2. Hyby backar

Söder om Hyby finns ett öppet kuperat beteslandskap med dungar och snår. 

Floran är artrik med backsippa, solvända och jungfrulin på de betade backarna. Längs den gamla banvallen som genomkorsar områdets alla kärr och dammar trivs flera grodarter. Bland annat ätlig groda och åkergroda.

Hyby backar är också rikt på fåglar. Törnsångare, härmsångare och gulsparv är några av områdets häckande fåglar. Även näktergalens kraftfulla stämma kan höras från buskagen. På sensommaren är Hyby backar ett bra utflyktsmål för björnbärsplockare. Efter besöket kan det vara skönt att ta sig ett dopp i Pude sjö som ligger ett par kilometer bort på andra sidan väg 108.

Vägbeskrivning

Kör väg 108 till Hyby. Sväng mot vismarlöv. Stanna vid sidan av vägen efter ca 1,7 km. Till höger om vägen finns en stätta. Gå över stättan och följ markvägen bort mot den gamla banvallen, eller gå tillbaka en bit längs asfaltsvägen och ta vänster in på banvallen (söderut) där den korsar vägen.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår