4. Lindholmens borgruin

4. Lindholmens borgruin

Under tidig medeltid var Lindholmens borg en av de viktigaste försvarsanläggningarna i Skåne. Bara kärnan i Helsingborg var större. 

Lindholmen var en imponerande anläggning med dubbla vallgravar, murar och torn. Här skedde våldsamma kraftmätningar och här skrevs historia med svärd och fjäderpenna när lindholmentrakten skrevs under och utväxlades vid det stora mötet år 1395 som förebådade Kalmarunionen två år senare. Idag är Lindholmen en gräsbevuxen kulle mitt i ett idylliskt beteslandskap vid Börringesjöns nordvästra strand. Området har ett rikt fågelliv som bjuder på överaskningar året om.

Vägbeskrivning

Vägen fortsätter längs sluttningen fram till vägkorset i Domme. Tag till vänster mot Ugglarp och i nästa vägkors återigen vänster mot Svedala. Vägen klättrar upp för branten och fortsätter fram till Norra Lindholmens gård med sina gamla alléer. Efter gården går en avtagsväg till höger mot borgruinen. Följ vägen fram till det att Segeå korsas. Strax därefter ligger en parkering i skogsbrynet som gör det möjligt att besöka Lindholmens borgruin.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår