15. Häckeberga

15. Häckeberga

Häckebergaområdet är ett populärt utflyktsmål där flera parkeringsplatser och informationstavlor gör det lätt att komma ut i markerna.

Häckeberga slott ligger vackert på en ö i Häckebergasjön. Här drivs idag hotell och restaurangsverksamhet. Slottet är inte öppet för visning och holmen är i övrigt privat område. Sjön omges av mycket gamla strandskogar som på sina ställen ger karaktär av urskog med enorma gamla träd, kullfallna stammar och frodig markvegetation. Området är mycket viltrikt och chansen att få se hjortdjur då man rör sig i markerna är stor. Hela området är naturvårdsområde med fyra insprängda naturreservat.

Vägbeskrivning

Från svaneholm fortsätter landsvägen österut. Ett par hundra meter längre fram finns en avtagsväg till vänster mot Häckeberga. Tag denna om du vill åka den västra rundan. Vill du åka den stora rundan så fortsätt rakt fram mot Slimminge. Mot Häckeberga slingrar sig vägen i ett varierat backlandskap med små gårdar. Nällevad passeras. Vid nästa vägskäl står det Häckeberga 7 till höger. Strax passerar vägen in i Häckeberga Naturvårdsområde. Fortsätt vägen rakt fram mot Häckeberga slott.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår