Vandra

Välkommen att vandra kring Romeleåsen och Sjölandskapet!

En långvandring från Genarp till Torup, eller kanske bara en promenad runt Svaneholmssjön efter jobbet? Eller vad sägs om en natt under stjärnorna vid Eksholmssjön?  

Romeleåsen och Sjölandskapet bjuder på fantastiska miljöer för utflykter och vandring. Området har gott om vindskydd, rast- och grillplatser. Skåneledens delled SL 2, Nord-sydleden går genom området.  I vår karta över Häckeberga och Romeleåsen finns ett par kortare lokala slingor som lämpar sig väl för en dagsutflykt och i foldern upplevelser presenteras några av områdets alla pärlor. På sidan utisyd.se finns en föredmömlig beskrivning av romelestigen. 

Strövområdet Snogeholm lämpar sig väl för både korta och långa vandringar. Även kring Svaneholm finns fina runslingor. 

Med Vandra med koll får du hjälp att hitta vägen till fina vandringsleder med kollektivtrafik. Genom att göra din utflykt med kollektivtrafik kan vi tillsammans minska vårt klimatavtryck och hitta roligare turer. Häng med och planera ditt nästa äventyr! Genom att välja två hållplatser får du förslag på hur du kan vandra mellan hållplatserna och både komma dit och hem med kollektivtrafik. När du har hittat dina resvägar med reseplaneraren får du en utflyktsplan som ger dig de detaljer du behöver för en lyckad utflykt.

Att vandra kan innebära allt från en kort promenad runt knuten eller veckolånga expeditioner. På vandringsguiden finns tips och råd att ta del av för både korta och långa vandringar.  

Kom ihåg att allemansrätten innebär en unik möjlighet att röra sig i skog och mark, men också en skyldighet att visa hänsyn och inte ställa till skada.

Med Skåneledens kartverktyg kan du planera din vandring. Nedan följer ett antal utvalda sträckor i området länkade till Skåneledens hemsida. 

Om du vill planera in ett stopp för något att äta eller sova i samband med din vandring finns förslag här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår