33. Rydsgård

33. Rydsgård

Rydsgård är en herrgårdsanläggning med huvudbyggnad som har sitt ursprung i 1740-talet men som byggts om under tidigt 1900-tal.

Godset ligger på Romeleåsens sydsluttning med ett öppet kuperat åkerlandskap i söder och skogen i ryggen på åsens sluttning. Skogarna består av både bok och gran och närmast slottet finns riktigt gamla lövträd kring dammarna. En parkeringsficka några hundra meter norr om slottet gör det möjligt att ströva i skogarna. Ca 500 meter norr om slottet öppnar sig skogen kring en fin betesmark på sluttningen av Romeleåsen. Från högsta punkten i betesmarken har man en fin utsikt över odlingslandskapet i söder. Vid klart väder kan man se ända ner till sydkusten.

Vägbeskrivning

I Södra änden av Slimminge ligger ett vägkors där vägen till vänster leder till Rögla (tar du av till höger mot Svaneholm kommer du till västra slingan). Följ skyltar mot Trunnerup i två korsningar innan vägen kommer fram till Rydsgårds gods. I korsningen vid godset ta av till vänster mot Blentarp.

Klicka för vägbeskrivning

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår